« terug naar vorige pagina

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties vallen niet onder huisartsenzorg, daarom ook niet onder het keurmerk van NPA praktijkaccreditering.

Sinds 2002 worden er al bovenooglidcorrecties uitgevoerd in de praktijk. Dit betekent dat er na verloop van jaren duizenden ooglidcorrecties zijn uitgevoerd, de praktijk heeft dan ook veel ervaring met de behandeling.

De behandelaars
De behandeling worden uitgevoerd Marieke en Mieke.


Marieke Holterman
Inmiddels voert Marieke Holterman al meerdere jaren zelfstandig ooglidcorrecties uit in de praktijk. Ze is begonnen als huisarts maar heeft zich vervolgens toegelegd op ooglidcorrecties waarvoor zij dan ook een opleiding heeft gevolgd.

(BIG-nummer: 89061376201)

 


Mieke de Jong-Veldman
Mieke is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij het verfijnen van de ingreep, de procedures en intakes. Zij assisteert de artsen bij de ingreep en houdt de after-care in de gaten.

 

 

 

Wat is een bovenooglidcorrectie?
Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij een teveel aan huid en onderhuids weefsel wordt weggenomen van de bovenoogleden. Wij streven naar een natuurlijk resultaat.

Hoe gaat de ingreep in zijn werk?
De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving van het ooglid. Na de verdoving wordt overtollige huid weggehaald. Daarna wordt de huid weer gesloten met een onderhuids doorlopende hechting en op de huid een hechtpleisters. De hechtpleisters en hechtingen worden, in de praktijk, na 3 à 4 dagen verwijderd.

Adviezen

  • zorg voor begeleidend vervoer naar huis
  • neem een coolpack en een zonnebril mee voor direct na de ingreep
  • gedurende 2 uur lokaal koelen
  • 3 dagen half zittend/liggend doorbrengen
  • niet bukken en tillen de eerste week
  • bij pijn eventueel Paracetamol (zie bijsluiter voor dosering)
  • de eerste 2 weken geen huidbehandelingen

Indien tekenen van ontsteking, overmatig pijn, problemen met het gezichtsvermogen of bloedingen optreden, kunt u contact opnemen met de praktijk.

Na het verwijderen van de hechtingen kunt u het litteken behandelen en de huid soepel maken m.b.v. een litteken crème, bijvoorbeeld calendula crème. De eerste week kunt u er enigszins gehavend uitzien, na een periode van ongeveer 3 maanden kunt u een goed beeld krijgen van het eindresultaat.

Wat zijn de risico’s?
Ooglidcorrecties zijn veel uitgevoerde ingrepen met relatief weinig complicaties. De belangrijkste complicatie die kan optreden is een infectie in het geopereerde gebied.

Ook nabloedingen kunnen voorkomen. Deze hebben meestal geen effect op het uiteindelijk cosmetisch resultaat. Wanneer (te) veel weefsel is weggehaald kan de huid strak en gespannen zijn. Wanneer dit strakke gevoel niet wegtrekt is eventueel een corrigerende ingreep nodig.

Kosten
De kosten bedragen €695,00 per 1 januari 2024. Dit bedrag kunt u, na het verwijderen van de hechtingen, voldoen door pin.